Qilima Tradicional Zana Hoxha

Qilima Tradicional Zana Hoxha

Prej me shume se 25 vitesh, punojme qilimat ne tezgjah. Ajo cfare kam hasur gjate ketyre viteve ka qene dashuria qe kane Shqiptaret per traditen e gjysherve te tyre. Kenaqesia me e madhe e imja ka qene te ja mesoj kete pune vajzes time dhe mbesave te mia.Jemi perpjekur te ruajme menyren tradicionale cdo etape…

SABI’S JAM

SABI’S JAM

“Do të doja të mblidhja gjithë aromat e dashura të jetës në këto kutiçka prej xhami, një kombinim i frutave të freskëta, ndjesive të ëmbla, mendimeve pikante, kujtimeve të fëmijërisë, stinëve që vijnë e shkojnë dhe shumë më tepër se kaq… Le te presim së bashku surprizat e ëmbla… dhe të shijojmë pak Reçel! Aroma,…

Aida Çepani

Aida Çepani

Piktura dhe Vizatime te punuara nga artistja Aida Çepani me metoda te ndryshme ku perfshihen teknikat e piktures me bojra vaji, bojra uji, laps apo rapidograf. Tema e ketyre veprave jane peizazhe te qytetit te Sarandes, natyra te qeta, veshje tradicionale shqipetare dhe portrete. Pikturat vijne ne permasa te ndryshme dhe ne materiale te ndryshme…

Shoqata e RTSH

Shoqata e RTSH

Shoqata e RTSH ( Restorantet Turistike Shqiptare ), e krijuar me 2014 me inciativen e nje grupi prej 9 anetareve tek ambjentet e Panorama Dajt, dhe duke rritur numrin e aneteareve te saj cdo vit e me shume. Kjo iniciative erdhi si nevoje per tu bashkuar dhe duke qene nje ze i vetem ne zhvillimin…

Nela

Nela

Eksperienca e parë me furrën dhe tregtinë për familjen Nela nis në vitin 1890 në Kavallë (Greqi). Katër vëllezër të familjes NELA, nga të cilët edhe gjyshi i trashëgimtarëve të sotëm Sadiku, hapin një furrë buke dhe një han. Në vitin 1923, familjet NELA kthehen në Shqipëri duke u vendosur në Selitë të Malësisë së…

Kompania ARJOLI

Kompania ARJOLI

Kompania ARJOLI, specialiste në pergatitjen e ëmbelsirave dhe akulloreve, e zhvillon aktivitetin e saj qysh nga viti 1994 dhe gjeneron në tregjet shqiptare në një rrjet kapilar. Motivuar nga tradita, me një cilësi të lartë dhe sherbim stafi te kualifikuar, misioni i saj është është të ofroje ëmbelsira dhe akullore te shijshme dhe te fresketa…