SHOQATA RESTORANTEVE TURISTIKE SHQIPTARE

 

Shoqata e RTSH ( Restorantet Turistike Shqiptare ), e krijuar me 2014 me inciativen e nje grupi prej 9 anetareve tek ambjentet e Panorama Dajt, dhe duke rritur numrin e  aneteareve te saj cdo vit e me shume.

Kjo iniciative erdhi si nevoje per tu bashkuar dhe  duke qene nje ze i vetem ne zhvillimin  kulinarise ne sektorin turizmit.

Qellimi yne eshte:

Evidentimi dhe promovimi i vlerave me te mira te kuzhines dhe tradites Shqiptare.

Promovimi ne menyre dinjitoze te te gjitha restoranteve dhe pikave turistike, mbrojtja e vlerave dhe traditave te kulinarise Shqiptare, bujaria  dhe mikpritja. 

Tashme eshte e vetmja shoqate me nje shtrirje gjeografike dhe me anetare ne pothuajse 70 % te hartes se shqiperise te cilet perkushtohen ne menyren me te mire te mundshme te promovojne vlerat dhe traditat shqiptare.

Nuk ka rendesi, nese jeni ne veri, apo jug, lindje apo perendim ? Kudo qe te shkoni, ju do te gjeni anetaret e kesaj shoqate te cilet me dashamiresi, mikpritje dhe bujari do ju hapin dyert, qe ju te provoni gatimet tradicionale shqiptare.

Qe prej themelimit te saj e deri me tani , shoqata  ka zhvilluar nje numer te madh  aktivitetesh per te promovuar fort vlerat dhe traditat e gastronomise dhe kulinarise Shqiptare.

Anetare te cilet me punen e tyre kane promovular kulinarine  ne panaire kombetare dhe nderkombetare..

Anetaret tae, te cilet me pune dhe perkushtim ia dalin te marrin vleresime maksimale nga instiutucione te ndryshme deri tek titulli “ Mjeshter” , vleresuar nga Presidenti i Republikes.

 

Turizmi kulinar , nje arsye me shume per te vizituar Shqiperine

image